Over ons

Geschikte financiële professionals vinden? Een uitdaging die wij graag aangaan, zodat jij met een gerust hart je organisatie kan laten groeien.

Ons verhaal

Remote Finance Team is ontstaan als oplossing voor het gebrek aan medewerkers met een financiële achtergrond in Nederland. Met behulp van contacten in Moldavië werd een aantal jaar geleden een support team opgezet voor een Nederlands accountantskantoor. Het bleek dat daar wél snel de juiste mensen konden worden aangetrokken. 

Inmiddels werken onze finance professionals al meer dan vijf jaar voor financiële afdelingen van bedrijven, accountantskantoren en administratiekantoren.

Ons team

Remote Finance Team bestaat uit een team professionals die zich hebben gespecialiseerd in het recruiten en detacheren van medewerkers voor de financiële afdeling van Nederlandse bedrijven.

Waarom Remote Finance?

Vind snel een nieuwe medewerker waarbij je geen tijd hoeft te investeren in zoeken, opleiden en inwerken. Dat doen wij voor je.

Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat je nog wat vragen hebt voordat je een kennismaking met ons inplant. Daarom geven we hier antwoord op de vijf meest gestelde vragen.

Wij hanteren een uitgebreid selectieproces. We selecteren in eerste instantie op CV, waarbij we kijken naar het opleidingsniveau en naar de ervaring. Vervolgens doen we een telefonische screening en gesprek. Daarna laten we de kandidaten een assessment maken. We stellen de kandidaten pas aan je voor als ze alle fases goed hebben doorlopen.

In Moldavië is de arbeidsmarkt veel meer in beweging. Ook speelt onze rol als internationale werkgever mee in het gemak waarmee wij werven. Ondanks dat wij lonen hanteren die ruim boven het gemiddelde liggen voor een soortgelijke functie, zijn de kosten alsnog lager dan in Nederland.

Wij hebben een academy ontwikkeld waarmee we kandidaten in een week klaarstomen om een Nederlandse boekhouding te kunnen voeren. Daarnaast hebben wij mensen op locatie zitten die meerdere jaren ervaring hebben binnen een Nederlands accountantskantoor. Deze mensen staan altijd klaar om vragen van je nieuwe medewerker te beantwoorden.

Daarnaast is het, om er écht een succes van te maken, belangrijk dat jouw Nederlandse team regelmatig online overleg heeft met jouw remote medewerker en deze van feedback voorziet.

Je remote medewerker zal in het begin nog niets van de Nederlandse taal begrijpen. Toch is het met de hedendaagse tools eenvoudig om teksten en facturen met één klik op de muis te vertalen. De impact van de taalbarrière is daarom veel minder groot dan mensen verwachten.

Voor de Nederlandse standaarden en het BTW-stelsel geldt dat er wel verschillen zijn die wij aan je nieuwe medewerker leren. Doordat dit er niet al te veel zijn, zal je remote medewerker dit met onze academie en goede begeleiding binnen afzienbare tijd beheersen.

Naast het salaris rekenen wij op dit moment een vergoeding van EUR 750 per maand. De totale kosten komen tussen de EUR 1.500 en EUR 3.000 per maand uit. Waarbij EUR 1.500 een starter is en je voor EUR 3.000 een ervaren financial controller aan het werk hebt.